Geniet van het Leven!

Wanneer overleden dierbaren zich melden zie ik het gezicht van de klant veranderen. Sinds kort melden ze zich ook via de recente foto die de klant me voor de ontmoeting toestuurt.

Ik herinner mij de overleden moeder die op de foto naast haar zoon stond, een moment die ik nooit meer zal vergeten. Dit was voor mij de eerste keer. Hoe bijzonder dat ik tijdens de ontmoeting meteen over de moeder kon beginnen. De tweede keer was een overleden zoon (van een miskraam) die op de foto naast zijn moeder stond. Zo bijzonder om te zien. Wanneer ik zo’n foto zie, voel ik meteen zoveel liefde! Ook merk ik op dat overleden dierbaren een paar dagen voor de ontmoeting vaak al met me meelopen. Alsof we energetisch kennis met elkaar maken. Handig natuurlijk om je tolk, haar energetisch systeem en haar woordenboek, te leren kennen. Hoe mooi wanneer klanten het bijzijn van hun overleden dierbaren soms ook kunnen ervaren en gelukkig zijn er velen die dat kunnen. Hun bijzijn middels tekens, samenloop van gebeurtenissen en/of heldere gedachten. Of door het ervaren van een aanraking, warmte, tinteling, kippenvel en/of kou.

Meestal benoem ik overleden dierbaren aan het einde van een ontmoeting. Er zijn overledenen die niet kunnen wachten en hun kans meteen pakken. Vaak komt dit ook overeen met hun karakter. Ik herinner mij een oma, die meteen duidelijk van zich liet horen. Ze sprak over de familie die altijd op de zondag bijeen kwam en over hoe er aan tafel liedjes gezongen werden, zoals het liedje “Potje met Vet”. Oma die vertelde over de gezondheid van haar man en over de verandering in werk van haar kleindochter (kleindochter was inderdaad aan het solliciteren).

Ook een vader was zo vrij om zijn kans te pakken. Hij liet zich in de gang al zien. Met een kus voor zijn dochter. Wanneer we in de ruimte zijn, begin ik over haar vader. En wat deed haar vader het goed, van begin tot eind was hij bij de ontmoeting aanwezig. En dat voor bijna 2 uur. Het was vader die de lead had. De ontmoeting ‘moest’ een feestje zijn, dit werd mij tijdens de voorbereiding al duidelijk. En natuurlijk houdt dochter van een feestje net als haar vader deed. Haar vader begon de ontmoeting over zijn broek die hij in de kist aan had en zei: “dat hij paste”. Hij liet me zien hoe de broek met behulp van een riem passend werd gemaakt. Het klopt, de dochter had haar vader aangekleed en er moest een riem aan te pas komen omdat vader was afgevallen. Vader heft vervolgens het glas. Een glas vol overvloed. Verre van half leeg. Het glas dat na de afscheidsdienst op hem is geheven. Vervolgens vertelt de dochter dat een paar dagen terug tijdens een etentje een glas wijn over haar heen was gegaan. Mijn reactie was: ”OOH, WAT MOOI!” Dan ben je dus goed in verbinding, met zo’n reactie. Ik ‘voelde’ hoe vader hier ook aan wou refereren. Dat maakt het voor mij zo magisch mooi. Het bewijs dat ze weten wat we doen en laten. Vader deed tijdens de ontmoeting een uitgebreide energetische familieopstelling. Tot slot eindigde hij met zijn liefde voor zijn kleindochter en kleinzoon.

Vaak laten overleden dierbaren weten dat ze met ons zijn, door bewijs te geven van wat er onlangs in het leven van de klant gebeurt. En altijd is er de liefde! En wanneer het nodig is de helende liefde. Ik herinner me de klant die stilstond. Voor haar was het de bedoeling om in beweging te komen. Haar overleden moeder reikte tijdens de ontmoeting naar haar dochter uit. Haar moeder die duidelijk verder was gegroeid. Het was een uitreiking van liefde naar haar dochter. Een liefde van moeder tot dochter waar tijdens het aardse leven gemiste kansen waren. Gemiste kansen die door dochter verwijten aan haar moeder werden. Ik voelde hoe groot haar verwijten waren geworden en wat dit fysiek met haar had gedaan.

Ik eindig met het beeld van een “lachend paard” en een “emoticon met een kussend hart” van de WhatsApp. Een beeld doorgekregen van een overleden vriendin. Achteraf bleek dit één van haar laatste WhatsApp berichtjes te zijn geweest. Twee paarden die elkaar kusjes geven. Samen hadden ze een nummer geschreven, gezongen en opgenomen. Een nummer dat gaat over het genieten van het leven. Een boodschap die overledenen in mijn ogen ook altijd aan ons uitdragen!

Terug naar boven