De kaarten

Ik herinner mij de voorbereiding voor een ontmoeting waarbij ik een kaart voor de klant trek. De kaart moedigt de klant aan om te gaan schrijven. Toeval wil dat de klant maanden eerder ook langs is geweest en dat toen middels een andere kaart ook het schrijven werd aangemoedigd. Precies de twee kaarten van al mijn kaarten die over het schrijverschap gaan. Tijdens de ontmoeting bespreken we de kaart en ‘voel’ ik dat er ook een schrijver binnen de familie moet zijn geweest en dat hij zich voor haar meldt. Hij meldt zich met een aantal concrete bewijzen, zoals de leeftijd van de klant waarop ze elkaar voor het eerst hebben ontmoet en hoe hun band was, het is haar stiefopa. Een schrijver van naam en juist hij gaat haar helpen bij haar schrijfproces en het schrijven.

In totaal werk ik met ongeveer 500 kaarten. Tijdens de voorbereiding laat ik me leiden met welk(e) kaartendeck(s) ik mag werken. Tijdens het trekken van de kaarten liggen de kaarten omgekeerd. Ik herinner mij de kaart “Stille Tijd” die staat voor het nemen van tijd voor jezelf voor een klant die mantelzorger blijkt te zijn. De kaart “Nieuwe Plek” die staat voor een (mogelijke) verhuizing voor een klant die drie dagen na de ontmoeting een bezichtiging bleek te hebben staan. Prachtige liefdevolle aanmoedigingen die worden aangereikt, een teken dat je wordt gezien. Natuurlijk bepaalt de klant uiteindelijk zijn/haar leven en niet de kaarten!

Ik herinner mij de voorbereiding op een privéles mediamieke ontwikkeling voor een klant. Tijdens de eerste les heb ik het gevoel dat de klant goed is in het maken van een mediamiek contact met een voorwerp van de overledene als hulpmiddel. Voor de tweede les heb ik in gedachten om het zakhorloge van mijn opa voor de klant als hulpmiddel in te gaan zetten. Overigens bepaalt ‘boven’ altijd wie er doorkomt en is het hulpmiddel dus niet een gegeven! Voor aanvang van de bewuste les heb ik sterk het gevoel om nog een kaart voor de klant te trekken. Ik werk met onder andere 10 kaartendecks van Doreen Virtue. Ik liet me leiden met welk kaartendeck ik mocht werken en welke kaart ik mocht trekken. En ja, ik trek de kaart met een zakhorloge erop. Vervolgens pak ik het zakhorloge van mijn opa uit de kast en voel ik even weer een moment van samenzijn.

Onlangs volgde ik bij Mediumschap XXL een meditatie “Ontmoeting met je gids”. Tijdens de ontmoeting mocht je de ervaringen van de ontmoeting opschrijven. Ik voel dat ik voor ZielsZijn weer meer aandacht aan energieheling mag geven, niet alleen voor de klant maar ook voor mezelf en dat ik ook voor mezelf vaker een kaart mag leggen. Na de meditatie besluit ik een kaart te leggen en ja, ik trek de kaart waar energieheling op staat, wonderlijk.

Ik herinner mij de voorbereiding voor een ontmoeting waarbij ik met een bepaald kaartendeck mocht werken en een kaart mocht trekken. Na verloop van tijd kreeg ik door dat juist de klant een kaart mocht trekken. En ja, tijdens de ontmoeting trekt de klant van alle 78 kaarten precies dezelfde kaart die ik ook tijdens de voorbereiding  voor haar had getrokken. Een kaart met een zeer passende boodschap voor haar. Mijn vertrouwen is weer extra gevoed, linksom of rechtsom ‘boven’ regelt het wel!

Terug naar boven