Het bewijs

Beknopte en gedeeltelijke weergave.

Bij het maken van de afspraak kreeg ik al door dat de klant vooral voor bewijzen zou langskomen. Aan de telefoon heb ik meteen gezegd, ik ga je geen bewijzen geven. Normaliter geef ik graag bewijzen, maar bij deze klant wist ik dat ik juist terughoudend moest zijn. Ik wil niemand overtuigen en/of bekeren, dat kost mij energie en vind ik nergens voor nodig. Het gaat er mij om dat mensen (uiteindelijk) zelf ervaren dat er meer is. Gelukkig staat bijna iedere klant die bij ZielsZijn langskomt hier voor open. Deze klant stond er niet voor open want alles werd (weg) gerationaliseerd. Ondanks de telefonische ‘waarschuwing’ vooraf verliep de ontmoeting stroef. En wanneer het stroef verloopt, gaat de energie omlaag en wordt het bewijs minder. De wet van oorzaak en gevolg…

Tijdens de voorbereiding voor de bewuste ontmoeting kreeg ik een oefening voor de klant door. Het was een oefening waarbij de klant zelf mocht ervaren hoe hij zich tot zijn ziel, geest, lichaam, verstand en gevoel, zonder dat hij van deze onderwerpen afwist, verhoudt. Het was een oefening waarbij juist deze klant zelf zijn bewijzen kon ervaren. Vlak voor de ontmoeting kreeg ik één van de belangrijkste uitkomsten van de oefening door. Ik heb deze uitkomst opgeschreven zodat ik dit na de oefening kon ‘aantonen’. Tijdens de ontmoeting komt de klant (zonder mij) inderdaad tot precies dezelfde voor hem belangrijke uitkomst. Het ‘bewijs’ dat ik deze uitkomst al had doorgekregen kreeg niet veel aandacht. Wat aandacht kreeg waren de overleden dierbaren die ik niet goed kon vertolken.

Tijdens de voorbereiding mocht ik een kaart voor de klant trekken. Ik werk met ongeveer 10 kaartendecks. Ik mocht uit 1 kaartendeck een kaart trekken. Het was een kaartendeck waar ik normaliter niet veel mee werk. De kaart die ik trok, was: “Zoek naar een teken”. Ook dit werd weg gerationaliseerd. Ik heb gevraagd wat voor de klant een teken zou zijn? Daar kwam geen eenduidig antwoord op, want ook tekens werden weg gerationaliseerd.

Ik weet dat de klant zijn teken gaat ontvangen, mogelijk al in de nabije toekomst, want hoe dan ook, de voortekenen namens ‘gene zijde’ zijn gunstig!

 

Deze ontmoeting was voor mij het teken om weer een opleiding mediumschap bij een bekend en bewezen medium te volgen. Wanneer ik een stuk tekst van het desbetreffende medium lees, zie ik dat ze schrijft over dat een medium geen snoepautomaat is. Dit doet me denken aan mijn tekst over de fruitautomaat. Ook schrijft ze over het belang van dankbaarheid. En ja, dit maakt de cirkel van bewijs rond.

 

Terug naar boven