Ave Maria

Beknopte en gedeeltelijke weergave van een ontmoeting.

Vanaf het eerste moment dat ik me tijdens de voorbereiding op betrokkene afstem voel ik haar afwezigheid. Feitelijk is ze aanwezig, energetisch is ze afwezig. Ook voel ik wie ze werkelijk is: een vrolijke, enthousiaste dame. In haar afwezigheid heeft ze geen contact meer met deze blije gevoelens.

Oorzaak is vooral haar gebrek aan zelfrespect ofwel respect voor Het Zelf. Haar zelfrespect is op de achtergrond geraakt en onbewust heeft ze uit zelfbescherming zichzelf afwezig gemaakt. Ook voel ik dat een bepaalde fysieke klacht hier mogelijk een rol in speelt. Op haar foto gaat mijn aandacht naar haar buik. Naar haar tweede energiepunt. Het punt dat ondermeer staat voor verbindingen met andere mensen. Ook het punt dat staat voor het onderbuikgevoel.

Ik leg de 78 kaarten omgekeerd neer, vervolgens worden mijn handen geleid naar 1 kaart. De kaart die kort gezegd staat voor twijfels en besluiteloosheid. Op de kaart staat een dame die niet in contact is met haar gevoelens, niet in contact met wederom haar onderbuikgevoel en niettemin haar innerlijke stem. De dame op de kaart zit op een sortiment van altaar, met in haar beide handen een zwaard gekruist voor haar hart en met een blinddoek om. Het ene zwaard wijst naar links en het andere zwaard wijst naar rechts. Zwaarden staan in de Tarot ondermeer voor het denken.

Dit is voor haar echt de kern. Contact maken met haar gevoelens en emoties en vervolgens contact maken met haar intuitie, met haar innerlijke stem. Wanneer ze hier weer in slaagt, en dit gaat gebeuren, zullen haar twijfels en besluiteloosheid op de achtergrond geraken. Dit komt ten goede aan het respect voor Haar Zelf. Tijd om haar eigen licht weer aan te zetten.

Ik leg een ander soort kaarten neer, 44 kaarten omgekeerd, mijn handen worden geleid naar  1 kaart: “Bevrijd jezelf”. Tot slot nog een laatste kaartenset: “Maak een altaar”.

Wanneer de bewuste dame langskomt, vertel ik over wat ik tijdens de voorbereiding voor haar heb doorgekregen. Ze voelt zich gezien en begrepen. Op het moment dat ze bij me is, heeft ze ook een duidelijke fysieke klacht. Ik zoek de energetische betekenis van deze klacht op. Deze betekenis geeft precies de samenvatting weer van wat ik bij haar gevoeld heb en door mocht gegeven. Bevestiging op bevestiging.

Ik vertel haar dat een aantal dierbaren zich vol overgave en vol liefde voor haar melden. Haar tante laat zien hoe ze altijd op haar stoel achter haar raam zat. Met het raam op rechts. Vervolgens meldt haar moeder zich. Precies op dat moment begint het medio april, kijkend door het raam, buiten met grote vlokken te sneeuwen. Haar moeder laat mij een armband op links voelen. De armband heeft ze van haar moeder gekregen en haar moeder heeft de armband weer van haar moeder gekregen. Het rechts en links wordt me steeds duidelijker. Vervolgens hoor ik bij het contact met haar moeder steeds: “rechts, links, rechts, links”. Ook voel ik me van links, rechts, links, rechts wiegen. De moeder blijkt door een gedeeltelijke verlamming van haar lichaam van links, rechts, links, rechts te lopen.

Ik voel dat het goed met ze gaat, ze spreken over onvoorwaardelijke liefde en vrede. Tot slot laat haar vader zich door een beeld van zichzelf op jongere leeftijd zien. Een knappe en goedlachse man. Niet voor niets laat hij zijn goedlachse kant zien. Hij begint over: trouw aan jezelf zijn.

Het is ontroerend wanneer ik over het altaar begin. Toevallig had ze eind vorig jaar haar altaar opgeruimd en had ze plannen gemaakt om een nieuw altaar te maken. Mijn gids laat mij weten dat het ook in de tuin kan. En vervolgens laat de dame weten dat ze dat juist ook van plan was om te doen. Ze spreekt over een Mariabeeld dat in het altaar een plek gaat krijgen. Op dat moment laat ik haar naar het nummer op het display van de stereotoren kijken. Ik heb namelijk een nummer voor haar klaar staan om aan het einde van de ontmoeting samen naar te luisteren: het nummer van “Ave Maria”. Let wel, dit is maatwerk. Dit nummer was door mijn gids en haar overleden dierbaren ingegeven.

Soms luister ik met de klant naar muziek. Dit was de allereerste keer dat ik doorkreeg naar dit specifieke nummer te luisteren. Toeval wil dat ze net de dag voor de ontmoeting een icoon van Maria omgekeerd in haar ladekast aantrof en weer heeft terug gekeerd. Ook vertelt ze dat ze bij de kaart van “Bevrijd Jezelf” al aan Maria moest denken, vanwege de bepaalde kleur blauw en de afbeelding.

Ik spreek over de symboliek van de kangaroe die ik voor haar had doorgekregen. Een kangaroe staat ondermeer voor sprongen voorwaarts. Een kangaroe kan door het luisteren naar haar innerlijk met haar sprongen obstakels overwinnen. De kangaroe staat natuurlijk ook symboliek voor moeder met kind in de buidel.

Tot slot gaan we luisteren naar het nummer van Ave Maria. Na afloop weet ze me te vertellen dat deze versie van dit nummer echt alleen om Maria gaat. Ik spreek over waar ZielsZijn voor staat. ZielsZijn staat voor dat God of De Bron of het Hogere Goed in ons allemaal is. Dus niet buiten ons, maar binnen ons. We zijn allemaal met elkaar en met boven verbonden. Dit weet én voelt de dame ook ten zeerste!

Lieve dame, dankjewel dat je er was! De liefde voor jou, kwam dubbel en dwars van boven!

 

Terug naar boven