Dieren

Mijn energiewerk begint wanneer mijn energie omhoog gaat, wanneer ik word opgetrokken. Er wordt dan op mij ingewerkt. Het gebeurt in enkele seconden, en soms helemaal onverwachts..

Zo herinner ik mij een vrouw die een aantal jaren terug een verjaardagstaart voor onze dochter kwam bezorgen. Bij de deur zie ik niet alleen de vrouw maar ook haar overleden hond naast haar staan. Vroeger had ik niets gezegd. Tegenwoordig ga ik de ontvanger snel ‘scannen’. ‘Toevallig’ bracht ze de taart naar de keuken, waardoor ik meer tijd had om haar te ‘scannen’. Ja, ik kon het haar vertellen. Precies op dat moment valt mijn oog op haar ketting. Aan de ketting zit een embleem van een hond. En zo komt er een natuurlijk gesprek op gang. Ze had meerdere honden verloren. De hond die ik zag, likte haar altijd vol in haar gezicht. Dit was precies het onderscheid tussen deze hond en de andere overleden honden. Nog steeds wederzijdse liefde, ze wist het.  

Tijdens mijn opleidingen werd aan het contact maken met overleden dieren nauwelijks aandacht besteed. Ik kan me nog heel goed een belangrijk oefenconsult met een extern oefenpersoon herinneren. Ik kreeg meteen een hond te zien. “Nee, niet een hond!”, dacht ik. “Dit kan nu toch niet de bedoeling zijn?” Ik deed er alles aan om de hond vriendelijk weg te laten gaan, maar de hond bleef. Ik ben het aangegaan en niet voor niets. Achteraf kreeg ik van de docente te horen dat de oefenpersoon vooraf tegen haar had gezegd dat ze juist op een contact met haar overleden hond hoopte. Daar kan geen opleidingsstramien tegen op!

Onlangs liet tijdens het wakker worden een overleden poes zich aan mij zien. Het was een glashelder beeld via mijn helder zien. Het was een lieve, snoezige, grijs getinte poes. Ik kreeg het woord “verhuizing” erbij. Ik wist dat de poes zich meldde voor de ontmoeting met een vrouw die een paar dagen later plaats zou vinden. Tot aan de ontmoeting bleef de poes om me heen ‘dwarrelen’. Tijdens de bewuste ontmoeting werd de poes meteen herkend. De bewuste poes was ongeveer twintig jaar geleden vermist geraakt. Op de dag van de vermissing was de buurvrouw aan het verhuizen. De klant heeft altijd het gevoel gehad dat ze met de verhuizing is mee gegaan. Een gevoel dat door de ontmoeting werd bevestigd.

Terug naar boven