De fruitautomaat

In aanloop naar de ontmoeting schreef ik drie achtereenvolgende leeftijden op bij haar naam. Ik kreeg de leeftijden totaal onverwachts en helemaal uit het niets voor haar door. De leeftijden zouden tijdens de ontmoeting ter sprake komen. Ik wist op dat moment nog niet wat haar vraag was. Informatie die ik op deze wijze doorkrijg is de beste informatie.

Hoewel er voor een telefonische ontmoeting geen ruimte was ontstond er spontaan telkens ruimte wanneer ze een beroep op me deed. De goden waren haar goed gezind, zeg ik dan maar. Zowel de eerste keer, toen zei ze af, als de tweede keer. Ik ‘wist’ dat er vooral in het nu wat bij haar speelde dus ik ging mee in de spontane ruimte die ontstond. Inplaats van een ontmoeting over een paar maanden.

In aanloop naar de ontmoeting kreeg ik sterk het gevoel dat ik niet over haar verleden moest beginnen. Ook kon ik beter vooraf aan haar vragen of ze een specifieke vraag had. Ze had inderdaad een specifieke vraag: of ze voor een tweede keer zwanger zou worden.

De leeftijden die ik eerder had opgeschreven waren het antwoord op haar vraag. De leeftijden kwamen ook overeen met haar doorgegeven geboortedatum. Tijdens het lezen van haar vraag lieten ze mij overduidelijk zwanger voelen. Ook de Tarot gaf in meerdere opzichten uitsluitsel dat er voor haar een tweede kindje in de tijd ligt. Het is uitermate bijzonder wanneer ze van gene zijde deze informatie doorgeven en zo nauwkeurig.       

Vlak voor de telefonische ontmoeting trok ik voor haar nog een kaart. De kaart van vriendelijkheid. Deze kaart trek ik nooit. Eenmaal aan de telefoon kon ik de informatie die ik voor haar had doorgekregen aan haar doorgeven. De leeftijden waren voor haar een teleurstelling. Ze zat nu volop in een zwangerschapstraject. Achteraf had ik meer mededogen kunnen tonen. Wanneer ik afgestemd ben, voel ik de liefde en de positieve intentie die er van gene zijde voor de ander is. Soms voel en zie ik ook de vreugdevolle toekomst. Wanneer dit gebeurt, ben ik in een euforische stemming terwijl de persoon die tegenover me zit zich nog in een hele andere fase bevindt. Hier ben ik me inmiddels beducht op.

Ik heb haar verteld dat ondanks de doorgekregen leeftijden zij zelf haar toekomst bepaalt en ik haar niet wil en kan beïnvloeden. Ik ‘wist’ dat ze in het verleden met beïnvloeding te maken had gehad. Dus ik moest dit uitdrukkelijk bij haar benoemen, uitleggen en toelichten. Ik wilde haar nog inzichten geven hoe zij energetisch het proces van zwanger worden positief kon beïnvloeden. Hier stond ze overduidelijk niet voor open, ze wist het allemaal al. Achteraf bezien raakte dit ook aan haar verleden, daar waar ik juist niet over moest beginnen. Ik sprak over geboorterechten als veiligheid en overvloed en hoe je dit energetisch in je leven weer kan helen. Ze voelde zich inderdaad niet veilig. Haar intuïtieve vermogens stonden op scherp, omdat ze in het verleden niet veilig was geweest.  

Intuïtie kent vele lagen en vele dimensies. Contact met je Hoger Zelf raakt er ook aan. En dan spreek ik nog niet over het contact met de kosmos. Ik spreek zelden over het Hoger Zelf, alleen wanneer het opportuun is. Nu deed ik dit maar ook niet meer, ze stond er geenszins voor open. Dit kon voor haar een verschil maken. Wanneer je contact met je Hoger Zelf hebt, kan je ervaren hoe de geboorterechten voelen. Geboorterechten als: het recht op liefde, het recht op veiligheid, het recht op vrijheid, het recht op overvloed. Niemand, maar dan ook niemand, kan dit ooit van je afpakken. Voorwaarde is dat je dit contact met je Hoger Zelf aangaat (bewust van wordt en bent), ervaart en opbouwt. Vervolgens kan je jouw intuïtie weer verder uitbouwen.     

Tot slot viel mijn oog op de kaart vriendelijkheid. Een kaart die gaat over vriendelijkheid richting jezelf en vriendelijkheid richting de ander. Nu begreep ik de kaart. Een van mijn eerste zinnen tijdens het telefoongesprek was dat wanneer het gesprek langer dan een half uur zou duren zij deze kosten niet hoefde te betalen. Ik ‘wist’ namelijk dat ze het niet breed had. Ik wilde graag mijn antwoorden goed toelichten en haar energetisch een stapje verder brengen.  

Tijdens het gesprek werd op een gegeven moment mijn keel dichtgeknepen. Een bijzondere ervaring, nog nooit zo duidelijk gevoeld. Ik mocht niet meer praten, het was genoeg geweest. Inmiddels was ik zelf al in een egel veranderd. Dit is mijn reactie op wanneer ik me niet veilig voel. Ik kruip in mijn schulp en mijn stekels gaan recht omhoog. De symboliek van de egel had ik eerder al doorgekregen naar aanleiding van een privé-situatie. Gene zijde houdt mij ook een leerspiegel voor.

Tijdens de telefonische ontmoeting voelde ik me net een fruitautomaat. Je stopt er een muntje in en kijken of er wat meer, zoals de ander dat wilt, uitrolt. Tja, zo werkt het niet. Energetisch groeien is keihard werken zowel voor jou als voor mij. Dit kan liefdevol en dankbaarheid is daar een groot gegeven in. Ik besefte me dat ik gene zijde soms ook als een fruitautomaat ‘gebruik’, tja zo werkt het ook niet voor mij. Ik kan alleen ‘werken’ met dat wat ik doorkrijg, niet meer, niet minder. Terwijl ik me dat weer besefte kreeg ik een paar dagen later de naam van een gids door. Totaal onverwachts en helemaal uit het niets. Amnil is ‘geboren’. Voor het eerst in mijn leven een naam!      

Ondanks ze niets meer van me wilde weten vroeg ze nog of ik een overleden dierbare kon voelen. Wanneer ik eenmaal in een egel ben veranderd heb ik alleen nog maar contact met mezelf en met niemand anders meer. What goes around, comes around. Ofwel de Wet van Aantrekking…

Terug naar boven