De familiaire relatie; inzien, herzien en verzien

“Jij hebt de mensen wat te vertellen.”, krijg ik voor haar door. “Niet inslikken van je zus.”, laten ‘ze’ me vervolgens weten. Wanneer de klant over haar zus spreekt, hoor ik haar soms letterlijk kuchen. Wie is ‘ze’? ‘Ze’ is mijn team, waar ik mee werk. Al vraag ik me achteraf af hoe groot de bijdrage van haar overleden vader is. Hij laat van zich horen, ik zie een papegaai, het woord pap. De papegaai staat onder andere voor communicatief, vredelievend en beschermend. Ook in de ‘getrokken’ Tarotkaarten komt de bescherming van ‘boven’ meerdere keren voor de klant terug.
Vlak voor de bewuste telefonische ontmoeting laat een overleden meisje zich aan mij zien. Uit het niets vertoont ze zich aan mij, ze komt dichter naar me toe, vanuit een sfeer van harmonie, sereniteit en liefde. Ik zie deze kinderen (heen gegaan tijdens een bewezen miskraam) goed in mijn derde vizier. Hun hemelse leeftijd is jonger dan hun aardse leeftijd. Ze komen in liefde en brengen liefde. 

Liefde, ieder familielid draagt het met zich mee. Hoe diep verborgen ook, er is voor mij altijd een lichtje zichtbaar. De frequentie en het bewustzijnsniveau zijn allesbepalend voor de liefde tussen familieleden. In mijn ontmoetingsruimte ontmoet ik vaak mensen die op een andere frequentie en/of bewustzijnsniveau functioneren dan een familielid. Ik kan invoelen op de relatie en voelen hoe ze tot elkaar verhouden. Zo ook bij deze telefonische ontmoeting. De relatie tussen de vrouw en haar zus gaat onmetelijk diep. Zo heb ik het nog nooit eerder gevoeld. Ik bedank haar dat ik dit mag voelen. De relatie tot elkaar reikt tot meerdere incarnaties samen. In verschillende hoedanigheden, in verschillende verhoudingen, in verschillende rollen. Ze had weleens tegen haar zus gezegd dat ze elkaar uit een vorig leven kennen. Mijn aandacht ging vervolgens naar de handen van de vrouw. Ze heeft daar mee gewerkt. Tegen haar zus had ze gezegd dat ze stopt met haar aan de hand mee te nemen. Ondertussen voel ik een omarming van haar vader voor haar. Ze stopt met ‘papegaaien’ richting haar zus. Ze blijft met haar zus verbonden. Ze heeft meer inzicht gekregen over wat ze elkaar in energetisch opzicht vertellen (dit schrijf ik niet op). Ik geef haar enkele energetische oefeningen mee om energetisch aan de relatie te ‘werken’. Werken tussen aanhalingstekens omdat ze dit uiteindelijk in liefde voor zichzelf verricht. Ze heeft een zodanig hoge mate van bewustzijn dat ze weet dat ze haar zus niet kan loslaten. Dit zou haar energetisch belasten.
Loslaten is vaker meer belastend dan tot elkaar verhouden. Tot op heden heb ik nog nooit doorgekregen om een familielid los te laten. Energetisch is dit ook niet mogelijk. Uiteindelijk is alles met elkaar verbonden en is alles één. Het is mogelijk dat je tijdelijk afstand neemt en dat je de menselijke evolutie haar gang laat gaan. Wanneer een relatie met een familielid is verstoord, is het mogelijk om tijdelijk afstand te nemen. Jij en de ander evolueren beiden verder, ieder op zijn/haar frequentie en ieder op zijn/haar niveau. Mogelijk dat je in dit leven weer tot elkaar komt en er een manier mag zijn om je tot elkaar te verhouden. Weet dat je juist op afstand ook aan de relatie kunt werken, denk aan begrippen als gebed, liefde en vergeving en het verrichten van energetische oefeningen. Ook reïncarnatietherapie en familieopstellingen kunnen energetisch inzicht geven.
Mogelijk zijn er ook uitzonderingen, zielen die zich nooit meer tot elkaar gaan verhouden. Hier heb ik geen antwoord op, dit weet ik niet.
In mijn ontmoetingsruimte kan ik aan het tweede energiepunt (chakra) zien of er beweging is ten aanzien van familierelaties en wat er speelt. Fascinerend. Zeker als ook het derde energiepunt (chakra) hiertoe in beweging komt. Ook uit de andere energiepunten kan ik informatie halen ten aanzien van bijvoorbeeld emoties als angst, schuld, schaamte, verdriet, leugens al dan niet in familiaire samenhang. Het begint bij het inzienherzien en verzien van de relatie. Hierbij is doorzien een continue. Door het herbeleven van de situatie(s), krijg je inzicht in je gevoelens (waar komen je gevoelens werkelijk vandaan?) en verwerk je je emoties. Met, “Wat wil het me vertellen?” steeds als zielsvraag! Je krijgt inzichten in je eigen ziel en hoe je als ziel tot de ander en tot het grotere geheel verhoudt. Hoe verhoudt je tot het grotere geheel? Een vraag die je je anders misschien niet snel aan je jezelf had gesteld. Wanneer je het doorzien in je leven meester heb gemaakt, ben je een rijk mens. Familieleden ‘schenken’ je bewust en/of onbewust soms belangrijke ontwikkellessen. Uiteindelijk ben JIJ je grootste leermeester! Misschien mag je ontwikkelen:

 • Jezelf te zijn.
 • Van jezelf te houden.
 • Voor jezelf te kiezen.
 • Voor jezelf te gaan staan.
 • Voor jezelf op te komen.
 • Voor jezelf grenzen te stellen.
 • Jezelf te zien, te horen, te voelen.
 • Jezelf te laten zien, te laten horen.
 • Jezelf te openen.
 • Jezelf een stem te geven.  
 • In je kracht te staan.

Wanneer je voor bovenstaande kiest, kies je uiteindelijk voor harmonie. Onze ziel wil niets liever dan een harmonisch geheel zijn, met zichzelf, met al haar delen én met de ander.

Terug naar boven