Krachtplek: “Hi(gh): light and happy”

Deze ervaring schrijf ik op een krachtplek in Nederland. Haar kracht dankt ze vooral aan drie eeuwenoude mammoetbomen. Ze stralen een bijzondere energie uit. Waarom bijzonder? Omdat deze bomen en de plek een hoge energiefrequentie hebben! Alles is energie en alles heeft een frequentie. Wanneer je op deze plek bent, kan je je emoties intens beleven, zowel verdriet als vreugde. Wanneer je je in hogere energie begeeft, laat je eerst verdriet los om vervolgens vreugde toe te kunnen laten. Om te resoneren maakt ‘lagere’ energie plaats voor hogere energie. Emoties ‘ruim je op’ en zo schep je ruimte voor je hernieuwde Zelf die altijd al in je was. Want als HET er in potentie al IS, kan je het ook scheppen. Hoe dan ook, het is voor lichaam en geest gezond om niet meer dienende emoties op te ruimen.

Op deze plek voel ik mij altijd lichter worden. Tegelijkertijd is het voor mij een plek om te aarden, om mijn eigen ‘wortels’ de grond in te laten gaan. Mijn eigen kringloop, mijn hernieuwde Zelf. Dat maakt deze plek zo uniek, de bomen reiken ‘van boven’ naar de hemel (hogere energie) en ‘van onder’ naar de aarde (‘lagere’ energie). Net als wij mensen. Makkelijk gezegd, op deze plek voel ik me: “HAPPY, HIGH, AND LIGHT”. Het is hetzelfde gevoel als ik aan het mediteren ben. Ik noem het ook wel stilte-eren. Tijdens het mediteren verhoog ik mijn energie. Hierdoor word ik happy, high and light! Ik zeg expliciet “word” in plaats van “voel”. Wanneer ik stil ben, kan ik me makkelijker verbinden met mezelf, met mijn plek in het grote geheel, het universum en de kosmos. Ik voel me dan gedragen door het licht. Wanneer ik het licht van de zon ‘gebruik’, wordt het nog intenser. Ook tijdens ontmoetingen is deze verbinding er.

Ik ben dankbaar dat ik de kracht van deze plek kan voelen en mij met deze kracht kan verbinden. Ik kan dit intens ervaren, zo ook het leven, zowel haar kracht als haar kwetsbaarheid. Door te mediteren kom ik steeds dichter bij mezelf. Ik leer de kracht van het leven makkelijker toe te laten en de kwetsbaarheid van het leven makkelijker los te laten. Ik maak overweldigende innerlijke reizen. Ik word gevoeliger en bewuster, mijn eigen wortels, mijn eigen kringloop. Tijdens het mediteren kan ik oude energie loslaten en nieuwe energie toelaten. Mediteren geeft me rust en geeft me inzichten. Om dit laatste te bereiken baart oefening kunst. De meest unieke krachtplek? Dat ben JIJ! Het is een bron waar jij ook uit kan putten, mits je deze aan wilt boren! Je kan heel hoog komen, dat verzeker ik je!

NB Een krachtplek heeft een dunne sluier naar zichtbare en onzichtbare werelden. Wat zie jij aan de rechterkant van de linkerboom verschijnen? De foto heb ik op de bewuste krachtplek gemaakt.

 

 

Terug naar boven